Ik kan het zelf wel…

Met de kerstdagen in zicht willen veel ouders nog snel wat tips hoe ze het beste deze feestdagen kunnen doorkomen zonder strijd en worsteling met hun ex partner.

Uiteraard sta ik graag voor ze klaar met raad en daad om deze periode zo pijnloos en goed mogelijk te regelen voor henzelf en voor de kinderen.

Toch spreek ik nog regelmatig vaders en moeders die aangeven dat ze allemaal zelf wel kunnen.

Laatst sprak ik een jonge moeder, zij was net gescheiden  en worstelde met de omgang van haar ex.

Zij vertelde me; “” Ik vind je programma heel erg interessant, maar eigenlijk denk ik dat het allemaal vanzelf wel goed zal komen en ik wil het eerst graag zelf proberen. Zo’n programma  om beter te lere9774553-illustration-of-happy-family-at-christmasn communiceren met je ex partner is best duur. Wie weet kan ik allemaal zelf ook wel beter aanpakken. Dat bespaart me veel geld”.

Zij hoopte dus dat zij succesvol kon scheiden en stoppen met worstelen zonder te investeren.

Het klinkt goed.  Maar wat gebeurt er als zij niet investeert in de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een succes te maken van haar scheiding?

De scheiding duurt veel langer waardoor de kosten toenemen. Omdat zij onnodig lang met haar emoties blijft worstelen, is zij niet emotioneel beschikbaar om haar kinderen goed te begeleiden.
Hoogstwaarschijnlijk belandt ze in eindeloze discussie’s en conflicten met haar ex partner omdat ze niet weet hoe ze het beste kan communiceren. Bovendien loopt ze een groot risico om in een vechtscheiding te belanden omdat ze niet weet hoe ze uit een conflict kan stappen. Haar kinderen betalen hier de echte prijs voor!

Op deze manier worstelt ze veel langer met haar scheiding dan nodig is en dat kost haar veel geld, tijd en stress.

Hopen dat je succesvol kun scheiden zonder te investeren is net zoiets als hopen dat de oorlog vanzelf stopt zonder staakt-het-vuren of onderhandelingen.

Helaas werkt het niet zo. De ouders die succesvol zijn gescheiden zoeken een gespecialiseerde coach, zij lezen relevante boeken en zoeken hulp om hun emoties te neutraliseren, beter te leren communiceren en uit het conflict te stappen met hun ex partner. De kinderen van deze ouders belanden niet in een vechtscheiding maar hebben voortdurend twee liefdevolle samenwerkende ouders tot hun beschikking.

Gun jezelf het allerbeste voor 2015, voor jezelf en voor je kinderen. Natuurlijk wil je het zelf kunnen , maar hoe fijn is het als je leert hoe je het moet aanpakken en dit niet alleen hoeft te doen?

Speciaal voor jou heb ik een fijne KERST en NIEUWJAARSAANBIEDING om 2015 stressvrij en conflictloos te beginnen.

Wil je weten welke aanbieding ik voor je heb en ben je het beu om het alleen te doen?

Geef je dan NU op voor de GRATIS inspiratiesessie (waarde € 150) en ontdek wat succesvol scheiden in 2015 voor jou kan betekenen.

Uiteraard ontvang je dan ook weer 3 gratis tips om beter te communiceren met je expartner!

Ik wens je superfijne kerstdagen en een heel liefdevol 2015 zonder strijd met je ex!

 

Inhoudsopgave

Nieuwste artikelen