Over Ons

WAAROM SUCCESVOL SCHEIDEN EEN DURE VECHTSCHEIDING KAN VOORKOMEN OF STOPPEN

Wanda Vendrig is ervaringsdeskundige en expert op het gebied van (vecht)scheiden. Vijf jaar geleden ontwikkelde zij een uniek psychosociaal coachprogramma; Succesvol Scheiden om ouders en kinderen de juiste begeleiding te bieden. Inmiddels zijn talloze ouders met inzet van het coachprogramma succesvol gescheiden. Wanda is gecertificeerd CRKBOdocent en doceerde o.a. bij The Limetree, Gastouderfabriek en DAS. Bij Succesvol Scheiden Nederland heeft ze inmiddels 22 professionals opgeleid tot gecertificeerde scheidingscoaches.

Wanda Vendrig is expert en ervaringsdeskundige op het gebied van (vecht)scheiden en complexe relatiecrisis.

Als ervaringsdeskundige weet ik wat een scheiding, maar ook een relatiecrisis, doet met jezelf en met je kinderen. Beide keren dat ik ging scheiden waren er al langer problemen binnen de relatie en verwachtte ik dat de andere ouder het eens zou zijn met de scheiding, zodat we probleemloos uit elkaar konden gaan. Beide keren heb ik dat enorm onderschat; binnen de kortste keren ontstonden heftige conflicten (soms om niks!) en belandden we in een vechtscheiding. Omdat ik mezelf wijsmaakte dat ik in het belang van mijn kinderen handelde raakte ik steeds meer overtuigd van mijn gelijk en gaf geen duimbreed toe in de conflicten en gevechten.

Mijn wake-up call kwam toen zijn vader onze zoon kwam brengen en in zijn aanwezigheid een heftige ruzie met mij begon. Op het moment dat ik naar mijn zoontje van drie keek en zag wat dit met hem deed werd ik totaal rustig van binnen en nam een besluit. Vanaf dat moment besloot ik mijn kinderen op de eerste plaats te zetten en dat betekende een nieuwe vaardigheid leren; compromissen sluiten.

Dit betekent ook dat ik op veel punten niet heb gekregen waar ik recht op had tijdens de scheiding, maar ik heb mijn kinderen wel de samenwerkingsrelatie gegeven die zij verdienden”.

Nadat ik een aantal jaren zelf succesvol ouders heb begeleid kwam de vraag van professionals of ik ze wilde opleiden in deze succesvolle methodiek. Op dat moment besefte ik dat mijn missie groter is dan mijzelf. Door andere professionals op te leiden tot Succesvol Scheidingscoach en Relatiecoach kunnen we nog meer ouders bereiken en landelijk het verschil maken. Bovendien kunnen we met het coachprogramma Succesvol Samen Verder ouders helpen om een einde te maken aan hun relatiecrisis en succesvol door te gaan als ouders.
Dit kan ik echt niet alleen! Om deze grootse missie neer te zetten in Nederland, zijn veel goedgetrainde en gemotiveerde scheiding/relatie coaches nodig die ouders en kinderen de juiste begeleiding te geven.

Vijf jaar geleden spraken slechts weinig professionals over de emotionele kant van scheiden en een relatie met kinderen, nu begint het steeds normaler te worden dat daar aandacht voor is en dat een scheidingscoach of relatiecoach ingezet wordt bij deze problematiek.

Er is echter nog veel werk te doen.
Het is onwetendheid bij ouders en geen onwil dat voor een relatiecrisis of (vecht)scheiding zorgt.
Hoe meer professionals deze methodiek kunnen inzetten hoe meer we die onwetendheid kunnen omzetten in wetendheid, daar profiteren de kinderen van!

Succesvol Samen Verder is een netwerkorganisatie dat een compleet coachsysteem biedt voor professionals.

Succesvol Scheiden Nederland is een netwerkorganisatie dat een compleet coachsysteem voor professionals biedt. Met de juiste kennis, vaardigheden en hoogwaardige tools leer je ouders hoe ze succesvol kunnen scheiden zodat hun kinderen niet in een vechtscheiding belanden en niet de dupe worden. Succesvol Scheiden bevat 5 modules die ervoor zorgen dat exen weer ouders worden, zodat kinderen gewoon kinderen kunnen blijven.

Download de menukaart

Training & opleiding Succesvol Samen Verder Academie

Wil je meer informatie over de opties of de investering?

Download dan nu de GRATIS menukaart!

menukaart