Masterclass

OUDERS DIE DE ANDER BESCHULDIGEN VAN NARCISME, BORDERLINE, AUTISME OF ADHD GEDRAG

Als ouders gaan scheiden gaat het al langere tijd niet goed in de relatie. De 3 belangrijkste genoemde redenen om te scheiden zijn: een ander in het spel, slechte communicatie en veel conflicten/slecht conflicthantering. Extreme situaties zoals een scheiding vragen om extreem gedrag waarbij fouten, kenmerken en gedragingen die al tijdens de relatie een probleem vormden, tijdens en na de scheiding (onder invloed van emoties) worden uitvergroot.

De verleiding om de ander te beschuldigen van een persoonlijkheidsstoornis of aandoening ligt dan voor de hand. Ouders baseren hun diagnose op waarnemingen van gedrag, vermoedens van de omgeving of google, maar hebben geen gefundeerde onderbouwing.

Deze beschuldigingen/diagnostisering dwingt de andere ouder in een houding van vechten of vluchten en  ontaarden soms in een nare vechtscheiding waar de kinderen de dupe van zijn (ouderonthechting).

 

Steven Pont: ‘ Het gedrag van de ander is een symptoom van de slechte relatie. De ander trekt zich weinig meer aan, gaat zij/haar eigen gang, is moeilijk bereikbaar= sociaal emotioneel voor zichzelf begonnen.’

masterclass

Tijdens deze 1daagse online inspirerende Masterclass “Omgaan met ouders die….” leer je als professional:

  1. De hoofdkenmerken van Narcistisch, Borderline, Autistisch en ADHD gedrag.
  2. Op welke wijze ouders elkaar spiegelen en beoordelen op dit extreme gedrag en onderbouwing vinden.
  3. Op welke wijze persoonlijkheidsstoornissen ontstaan en hoe het kan escaleren in gedrag.
  4. Op welke wijze jij een ouder het beste kunt begeleiden en leren om met het extreme gedrag (Narcisme-Borderline-Autisme-ADHD) van de andere ouder om te gaan (de-escaleren).
  5. Praktische tips en tools om deze materie als professional te hanteren, zodat je niet ‘stil’ hoeft te vallen.

[bookly-form category_id=”-1″ service_id=”2″ hide=”categories,staff_members,date,week_days,time_range”]