VEELGESTELDE VRAGEN

Veelgestelde vragen aan Succesvol scheiden Academie

Heb je een vraag maar staat deze niet tussen de veelgestelde vragen?
Stel je vraag gerust per e-mail of bel: 06-28 53 42 50.

Het jaarprogramma aan de SSA leid je op tot een gecertificeerd en zelfstandig scheidingscoach volgens de methode succesvol scheiden.
Na de opleiding ben je instaat om zelf ouders en kinderen te begeleiden die in een (conflict) scheiding zitten. En kan je het product goed in de markt zetten omdat een onderdeel van de opleiding zich ook richt op:
– hoe richt in mijn bedrijf in?
– hoe implementeer ik Succesvol Scheiden in binnen mijn huidige werkzaamheden ( mocht je al een bedrijf hebben)?
– hoe kom ik aan klanten?

De opleiding stopt niet nadat je de stof geleerd hebt, maar door coaching on the job, begeleiden we je ook bij het in de praktijk brengen van de methode.

Het halfjaarprogramma is geschikt voor professionals die al werkzaam zijn in een eigen onderneming of professie als hulpverlener. Zij kunnen de methodiek als product of verdieping toevoegen aan hun professie of bedrijf. 

Het all inclusive progamma is meer geschikt voor startende ondernemers en scheidingsprofessionals die als scheidingscoach werkzaam willen zijn. Tijdens het gratis oriëntatiegesprek bekijken we samen welk programma voor jou het meest geschikt is.

Het verschil tussen het all inlcusive programma en halfjaarprogramma zit in de tijd en begeleiding. Bij het 6 maanden programma ontvang je de live trainingen en bonusdagen, bij het all inclusive programma ontvang je extra persoonlijke begeleiding van supervisoren en 4 extra live mastermind dagen om te verdiepen.

Wij vermelden geen prijzen op de website. Liever kijken we samen met jou naar de waarde van het programma en bespreken we de gevraagde investering persoonlijk.

Ja dat kan, meld je aan via de aanmeldbutton dan nodigen we je uit.

De methode succesvol scheiden is een psychosociaal coachprogramma dat bestaat uit 5 modules die je los kunt inzetten. Wleren ouders nieuwe vaardigheden zodat ze zelf in staat zijn hun emoties te neutraliseren, betere communicatie met hun ex te voeren en in staat zijn om een (eenzijdig)compromis te sluiten.

Het grote verschil met vele andere hulpverlening is dat wij onze klanten niet alleen laten zien WAT er mis gaat, maar de ouders ook met praktische toepassingen leren HOE ze het anders kunnen doen. Bovendien hoef je niet met beide ouders aan de slag. Als de een verandert qua gedrag, dan gaat de ander daarin mee (systemisch).

Op dit moment start de opleiding 2x per jaar , eind januari en eind september.

Voor de actuele data kijk bij het jaarprogramma of halfjaarprogramma.

Met de licentie blijf je verbonden aan de landelijke organisatie en aan je collega’s.
Je kunt kennis gemakkelijk delen en de juiste hulp vragen van je collega’s bij ingewikkelde zaken.
De bij- en nascholing zorgt ervoor dat je kennis up todate blijft over de verdere ontwikkeling van ons product.
Je blijft als gelicentieerd coach vermeld staan op de landelijke website waardoor klanten je sneller kunnen vinden.
Binnen ons netwerk werken collega’s met verschillende achtergronden en specialisaties.
Als landelijke organisatie kunnen we sneller en gemakkelijker samenwerken met grotere organisatie zoals gemeenten, en andere hulpverleningsorganisaties.
Binnen de organisatie van SSN zijn er mogelijkheden om je verder te ontwikkelen zoals in het nextlevelprogramma.

De methode Succesvol Scheiden is toepasbaar in alle stadia van de scheiding:
– in de startfase, de periode waarin de ouders nog twijfelen of ze bij elkaar gaan blijven of gaan scheiden; ( De communicatie vaardigheden die de ouders leren stelt ze in staat om zonder hoge emotie naar de situatie te kijken en met de nieuwe vaardigheden de communicatie te verbeteren.)
– tijdens de beginnende fase;
– midden in de scheiding;
– de geëscaleerde scheiding;
– jaren na de scheiding, als de communicatie nog steeds slecht gaat en de omgang tussen de ouders of kinderen moeizaam verloopt.

Professionals met een HBO werk-denkniveau en/of ervaringsdeskundig op het gebied van scheiden of sterke affiniteit met het werkveld, gemotiveerd om bij te dragen aan de ontwikkeling van de methodiek en de organisatie.

Voor de professionals die het verschil willen maken in een scheiding en het ontbrekende puzzelstukje willen zijn in een scheiding.

Welke achtergrond hebben je collega’s:

– professionals die al werkzaam zijn binnen de scheidingsbranche zoals, mediators, advocaten en (kinder)coaches

– ervaringsdeskundigen

– collega’s die voorheen in een andere branche werkzaam waren maar nu hun beroep uitvoeren als Succesvol Scheidingscoach