Boeken

Ouders die uit elkaar gaan hebben altijd de beste intenties en het belang van hun kind als topprioriteit. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Het succesvolle boek ‘Het geheim van een Succesvolle Scheiding… in het belang van je kind!‘ is speciaal geschreven voor ouders die uit elkaar gaan.

In dit boek krijg je van mij de geheime formule van een succesvolle scheiding die 100% in het belang van je kind is. Met een groot aantal ervaringsverhalen laat ik je zien:

  • Hoe jij je negatieve emoties over de scheiding kunt aanpakken.
  • Hoe jij ervoor zorgt dat de communicatie met de andere ouder moeiteloos verloopt.
  • Hoe je een conflictsituatie verandert in een compromis.
  • Hoe jij je kind de beste begeleiding geeft zodat het geen last heeft van de scheiding.
  • Hoe je samen met de andere ouder in harmonie apart blijft opvoeden.
  • Hoe je weer gelukkig wordt met een nieuwe partner.

Marsha Pinedo

Oprichter Stichting Villa Pinedo

Dankjewel Wanda voor het schrijven van dit boek “In het belang van je kind…”

Dankjewel dat je zo mooi uiteengezet hebt wat de grote uitdagingen zijn voor ouders die gaan scheiden of in conflicten blijven en daar verandering in willen brengen.

Dankjewel voor het aandragen van oplossingen zodat kinderen zo min mogelijk last hebben van de scheiding van hun ouders; ouders leren hoe zij, ook na een breuk, met elkaar verder kunnen als ouders. Verbonden kunnen blijven. Alleen dan los van elkaar.

Er kan veel leed voorkomen worden als we het belang van kinderen echt centraal gaan stellen. Natuurlijk wil jij dat jullie kind zo min mogelijk last heeft van jullie scheiding. Net als Wanda heb ik er ook alle vertrouwen in dat je dit kan.

Marieke Lips

Marieke is jurist Familie- & Jeugdrecht van huis uit, zij is ontwikkelaar van de rol van de Kindbehartiger, opgeleid tot bijzondere curator, gespecialiseerd in systemisch werk, CRKBO docent en heeft tools ontwikkeld voor de gespreksvoering met kinderen, zoals de ‘recht uit mijn hart’ gesprekskaarten en het boekje ‘de kleine kolibrie laat zijn hart spreken’.

“Dat wat je aandacht geeft dat groeit!” Een zinsnede die meerdere malen terugkomt in het boek.

De boodschap die ik daaromtrent tenslotte nog zou willen meegeven:

“Gun jezelf als ouder om het sociaal emotionele aspect van het scheidingsproces aandacht te geven. Zodat jij als mens kunt groeien. Zodat jij je ouderrol kunt blijven omarmen en de ex-partner dynamiek, waarin pijn en woede kan overheersen, deze ouderrol niet hoeft te overschaduwen.

Dit zodat vooral de kinderen de aandacht kan worden gegeven, samen door jullie als ouders, en vooral zij kunnen groeien en bloeien.”

Wat zou het voor jou betekenen als je met de andere ouder samen of na de scheiding je kind in harmonie kunt opvoeden?

Dat jij ook weer gelukkig wordt?
En dat je kind later zegt: ‘dat heb je echt goed gedaan!’
Zou dat niet geweldig zijn?

Het geheim van een succesvolle scheiding

Ouders die uit elkaar gaan hebben meestal de beste intenties en het belang van hun kind als topprioriteit. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan.

€ 19,95
ISBN: 9789463282475
Bezield ouderschap

Dit boek wil ouders inspireren om anders te kijken naar het ouderschap. Het is een handreiking om bewust en met hart en ziel je kind te begeleiden. In bezield ouderschap werk je samen met je kind om het beste in hem naar voren te halen en om hem zijn talenten te laten ontwikkelen.

€ 21,95
ISBN: 9789460350593