Succesvol Samen Verder Academie

Ouders worstelen vaak met relatieproblemen. In sommige gevallen leidt dit tot een (vecht)scheiding met nare gevolgen voor de kinderen. Dit hoeft echter niet! Met de juiste psychosociale hulp kun jij ze helpen om SUCCESVOL SAMEN VERDER te gaan als ouders of als gescheiden gezin.

Het coachprogramma ‘Succesvol Scheiden‘ is ontwikkeld in 2013 door Wanda Vendrig samen met een focusgroep van gescheiden ouders. Dit coachprogramma bestaat uit 5 praktische coachmodules van twee uur, die ieder een belangrijke stap realiseren op weg naar een succesvolle scheiding. De coachmodules kunnen apart of samen door ouders gevolgd worden. Je kunt de inhoud van de coachmodules ook gemakkelijk integreren in je huidige dienstverlening voor ouders. De coachmodules vormen samen een programma, maar je kunt ze ook los inzetten afhankelijk van de probleemsituatie van de ouders.

Het coachprogramma ’Succesvol Samen Verder’ is ontstaan vanuit het coachprogramma Succesvol Scheiden. Ouders die na de scheiding het programma volgde vertelde ons dat “als ze dit hadden geweten, dat ze dan niet uit elkaar waren gegaan”. Een aantal van hen zijn inmiddels weer samen verder gegaan. Dit betekent dat er nu ook een coachprogramma beschikbaar is voor ouders die graag een doorstart willen maken of twijfelen of scheiden de beste optie is voor hen.

De academie is CRKBO gecertificeerd.

Succesvol Scheiden Nederland is een jonge, enthousiaste netwerkorganisatie van gecertificeerde SSN en SSVcoaches. Met psychosociale dienstverlening aan ouders, kinderen en andere scheidingsprofessionals geven we directe werking aan artikel 9 en 18 van het Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind. Lees meer
Het belang van het kind staat hierbij altijd op de eerste plaats.

Losse trainingsmodules
Optie 1

Als je verdieping zoekt in je huidige werk en meer kennis wilt opdoen van de ‘zachte’ kant van scheiden dan zijn de losse trainingsmodules echt iets voor jou.

6 maanden Certificatieprogramma
Optie 2

Als je scheidingscoaching als dienst wilt toevoegen aan je huidige praktijk als mediator, financieel echtscheidingsadviseur, advocaat, life-coach, orthopedagoog of kindercoach dan is het certificatieprogramma van 6 maanden het meest geschikt voor jou.

TRAUMAROUW BIJ SCHEIDING

Masterclass

Waarom kan de ene ouder zich sneller en gemakkelijker verzoenen met de scheiding dan de ander? Waarom belanden sommige ouders in een vechtscheiding en andere niet? In hoeverre spelen de omstandigheden en de manier waarop een jarenlange liefdesrelatie beëindigd wordt een rol en kunnen we dat definiëren als trauma?

OUDERS DIE DE ANDER BESCHULDIGEN VAN NARCISME, BORDERLINE, AUTISME OF ADHD GEDRAG’

Masterclass

Als ouders gaan scheiden gaat het al langere tijd niet goed in de relatie. De 3 belangrijkste genoemde redenen om te scheiden zijn: een ander in het spel, slechte communicatie en veel conflicten/slecht conflicthantering. Extreme situaties zoals een scheiding vragen om extreem gedrag waarbij fouten, kenmerken en gedragingen die al tijdens de relatie een probleem vormden, tijdens en na de scheiding (onder invloed van emoties) worden uitvergroot.

DE COACHPROGRAMMA’S EN TRAININNGEN VAN SUCCESVOL SAMEN VERDER LEREN OUDERS DE ALLERBESTE OMGANG MET ELKAAR: OM SAMEN VERDER TE GAAN OF SUCCESVOL TE SCHEIDEN ALS OUDERS.

Zijn de trainingen van de Succesvol Samen Verder Academie iets voor jou?

Ben je werkzaam als Coach/familiemediator/advocaat/orthopedagoog/of (jeugdzorg)professional, en vind je het interessant, belangrijk en inspirerend om ouders te behoeden voor een (vecht)scheiding door een uniek COACHPROGRAMMA toe te passen? Merk je dat ouders worstelen met hun omgang VOOR, TIJDENS of NA de scheiding en wil je niet dat kinderen daar de dupe van worden? Ben je toe aan verdieping van je vakgebied of toe aan een nieuwe professionele uitdaging?

Zoek je een lucratief coachprogramma voor ouders waar veel kansen liggen om écht van betekenis te zijn voor de samenleving?
Succesvol Samen Verder Academie biedt hiervoor de oplossing. Met de juiste kennis, vaardigheden en mindset kun jij ouders helpen om succesvol samen verder te gaan als ouders of als gescheiden gezin, zodat hun kinderen niet in een vechtscheiding belanden.

In het Certificatie Programma Succesvol Samen Verder (scheiding)coach leer je het complete systeem dat hiervoor nodig is. Je krijgt hoogwaardige tools, live-trainingen en vaardigheden om ouders het juiste COACHPROGRAMMA te bieden bij een relatiecrisis. Maar niet alleen dat; je leert ook hoe je de coachprincipes kunt toepassen en zelf-met enorme voldoening- een financieel succesvol programma in de markt kunt zetten. Bovendien bouw je actief mee aan het neerzetten van deze succesvolle psychosociale aanpak in Nederland. Het programma wordt verzorgd door een CRKBO-docent.

Je kunt als professional kiezen om de losse trainingsmodules ( studiebelasting 7 uur per training) te volgen of je kunt ook kiezen voor het 6 maanden Certificatieprogramma (studiebelasting 75 uur). In het gratis oriënterend gesprek beantwoord ik graag al je vragen en leg ik je graag de verschillende opties uit.

OVER HET COACHPROGRAMMA VAN SUCCESVOL SAMEN VERDER

  • hoeft niet door beide ouders gevolgd te worden, als één verandert, verandert de ander mee!
  • sluit naadloos aan bij de behoefte aan psychosociale begeleiding die ouders nodig hebben om voor, tijdens of na hun scheiding of relatiecrisis samen ouders te blijven.
  • is 100% in het belang van hun kind!
  • heeft zijn werking in de praktijk bewezen bij talloze ouders in scheiding en moeizame relaties.
  • is gebaseerd op erkende methodieken zoals NLP, systemisch werk, EFT, The Work, Roos van Leary, de 5 liefdestalen, Thomas Killman instrument.
  • helpt ouders om een (vecht)scheiding te voorkomen of eruit te stappen.

Artikel 9 Scheiding van het kind van de ouders.

Elk kind heeft het recht bij zijn ouders op te groeien en met BEIDE ouders contact te houden wanneer het van een van hen of beiden gescheiden leeft.

9.3 De staten die partij zijn, eerbiedigen het recht van het kind dat van een ouder of beide ouders is gescheiden:

  • op regelmatige basis
  • persoonlijke betrekkingen
  • rechtstreeks contact met beide ouders te onderhouden.

Artikel 18 Ouderlijke verantwoordelijkheden

De ouders hebben de primaire verantwoordelijkheid voor de opvoeding van hun kinderen. Zij zullen hierin worden bijgestaan door de Staat.

18.1 De staten die partij zijn, doen alles wat in hun vermogen ligt, om de erkenning te verzekeren van het beginsel dat:

beide ouders de gezamenlijke verantwoording dragen voor de opvoeding van het kind;

beide ouders de gezamenlijke verantwoording dragen voor de ontwikkeling van het kind;

het belang van het kind is hun allereerste zorg.