Kan een scheidingscoach een vechtscheiding voorkomen?

Hulp bij scheiding voor professionals

Kan een scheidingscoach een vechtscheiding voorkomen?

Onze nieuwe werkelijkheid van de coronacrisis gaat ook veel ouders treffen die in een slechte relatie zitten en/of een scheiding overwegen. Het vele thuiszitten en samen thuiswerken zal relaties die gebukt gaan onder veel negatieve emoties, slechte communicatie en het ontbreken van een goede conflicthantering, op scherp zetten. Door de bijkomende stress van het coronavirus en het ontbreken van sociale contacten kan dit snel escaleren.

Niet alleen zullen deze ouders uiteindelijk uit elkaar gaan, maar de stress van het virus en de gewijzigde sociale structuur leidt al snel tot een nare vechtscheiding die ten koste gaat van het welzijn en belang van hun kinderen.

 Kan een scheidingscoach een vechtscheiding voorkomen?

Deze vraag krijg ik vaak van professionals zoals mediators, coaches en jeugdzorgprofessionals die interesse hebben om zich te specialiseren als scheidingscoach. Mijn antwoord is zonder aarzeling: JA, absoluut.

Na 5 jaar ervaring in de praktijk met honderden ouders die het coachprogramma Succesvol Scheiden hebben gevolgd, durf ik daar volmondig JA op te zeggen. Maar hoezo dan?
Het coachprogramma biedt een unieke aanvulling op bestaande dienstverlening zoals mediation of kindercoaching en leert ouders om hun omgang en communicatie tijdens en na de scheiding te veranderen in het belang van hun kind.

Wat is het probleem bij een vechtscheiding?

 1. Veel ouders hebben bij aanvang van hun scheiding (of soms nog jaren later) nog veel last van hun negatieve emoties over hun mislukte relatie.
 2. Daardoor kunnen ze hun rol als ouder niet meer goed vervullen.
 3. Omdat ze deze rol niet meer goed kunnen vervullen verliezen ze het belang van hun kind uit het oog.
 4. Daardoor ontstaat het gevaar dat het kind inzet wordt van de scheiding en er dus sprake is van een vechtscheiding.

Het coachprogramma Succesvol Scheiden zorgt ervoor dat ouders hun mislukte relatie kunnen veranderen in een succesvolle scheiding in het belang van hun kind!

Ben jij scheidingsprofessional en wil je weten wat de methode Succesvol Scheiden voor jou en je klanten kan betekenen?

Wil je kennis maken met onze manier van werken?

Het afgelopen jaar is SSN gegroeid naar een netwerkorganisatie met 33 enthousiaste professionals die het Certificatieprogramma Succesvol Scheidingscoach volgen of inmiddels gecertificeerd zijn.
De meesten daarvan hebben inmiddels, met enorme voldoening, hun eerste klanten geholpen. Daarnaast werken ze concreet samen met mediators/advocaten,scheidingsplanners en kindbehartigers om ouders in scheiding te begeleiden.

Wat doet een Scheidingscoach?

 • Het complete coachsysteem dat ervoor zorgt dat ouders en kinderen niet in een vechtscheiding belanden.
 • Het creëren van een uniek bedrijf als Succesvol Scheidingscoach.
 • Het coachprogramma Succesvol Scheiden als waardevol product inzetten binnen hun bestaande bedrijf als mediator, advocaat of kindercoach.

[av_testimonials style=’grid’ columns=’2′ interval=’5′ font_color=” custom_title=” custom_content=”]
[av_testimonial_single src=’6487′ name=’Els Maane’ subtitle=’Mediator/ SSN coach’ link=’http://’ linktext=”]
“Als mediator help ik mensen door het scheidingsproces. Vaak zijn er nog heftige emoties: boosheid, verdriet, onmacht etc. Ik ervaarde en besefte dat na het maken van een convenant dit nog niet klaar was maar dat ik mijn klanten wel moest loslaten. Dit vond ik heel lastig.Twee jaar geleden kwam er een moment dat twee vroegere klanten terugkwamen bij me om hulp. Hun relatie als ouders was in een enorm conflict beland. De kinderen zaten er tussen, ze werden als ‘stok’ ingezet waarmee geslagen werd en inmiddels wilde een dochter haar moeder niet meer zien. Ik was er klaar mee en wilde deze ouders heel graag helpen, maar hoe? In mijn zoektocht naar tools, vaardigheden en kennis stuitte ik op de opleiding van Succesvol Scheiden Academie. Na een gesprek met Wanda kwam ik erachter hoe je met haar methodiek ouders kunt leren van ex-partners te transformeren naar ouders. Dit was wat ik zocht en ik heb geen moment geaarzeld om me in te schrijven. Inmiddels heb ik al vele ouders mogen helpen met deze prachtige methodiek. Ik kan het iedere mediator met hart voor zijn klanten van harte aanbevelen.”
[/av_testimonial_single]

[/av_testimonials]

Scheiden en vechtscheiden

Scheiden en vooral vechtscheiden blijft helaas een groeiend probleem in Nederland. Ieder jaar krijgen 70.000 kinderen en hun ouders hier mee te maken. Uit alle onderzoeken van het NJI blijkt dat vooral het conflict en de slechte omgang tussen ouders het meest schadelijk is voor een gezonde sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen.

Mediators en advocaten doen iedere dag hun uiterste best om een vechtscheiding te voorkomen. Het zijn echter de negatieve emoties (woede-teleurstelling-verdriet), de slechte communicatie en het gebrek aan conflictvaardigheden die ervoor zorgen dat het ouders niet lukt om goed met elkaar om te gaan. Daar betalen hun kinderen ieder jaar de prijs voor.

De juiste coaching van ouders tijdens en na de scheiding kan veel vechtscheidingen voorkomen of ervoor zorgen dat ze stoppen met de conflicten en gaan samenwerken. Deze wetenschap dringt steeds meer door; niet alleen bij ouders zelf, maar ook bij mediators, advocaten en zorgprofessionals van gemeenten. Daarmee groeit de behoefte aan goed opgeleide en gecertificeerde coaches.

Succesvol Scheiden is een uniek coachprogramma dat inmiddels talloze ouders heeft geholpen bij het voorkomen of oplossen van een vechtscheiding. Zodat kinderen gewoon kinderen kunnen blijven, ook na een scheiding.

 

Waarom is het coachpogramma zo succesvol?

 • omdat het al werkt bij het coachen van 1 van de ouders (en dubbel als je met beide ouders werkt);
 • omdat het in alle fasen van een scheiding kan worden ingezet en zelfs scheidingen kan voorkomen;
 • omdat de methodiek is opgebouwd uit verschillende modules die je als maatwerk aan klanten kunt aanbieden;
 • omdat de trainingen voor ouders en kinderen erkend zijn door o.a. het MfN, het registerplein en SKJ (PEpunten);
 • omdat het geen langdurig therapeutisch traject is maar een praktisch en snelwerkende methodiek.

Vind jij het interessant, belangrijk en inspirerend om ouders en kinderen de juiste begeleiding te geven bij scheiding? Als scheidingscoach of als aanvullend product binnen je professie van kindercoach of scheidingsprofessional? Wil je bijdragen aan het oplossen en voorkomen van dit belangrijke maatschappelijke probleem?

Wil je meer weten?

Vraag dan een gratis oriënterend gesprek aan of kijk op de website voor meer informatie via deze link.

Wil jij ook ouders leren om van hun mislukte relatie een succesvolle scheiding te maken?

Samen keren we het tij!

Hartelijke groet,

Wanda Vendrig, directeur Succesvol Scheiden Nederland/ Succesvol Scheiden Academie

Inhoudsopgave

Nieuwste artikelen