3 twijfels die je tegenhouden om hulp te zoeken bij scheiden

3 twijfels die je tegenhouden om hulp te zoeken bij scheiden

De afgelopen weken mocht ik weer een aantal inspirerende VIP coachdagen geven aan ouders die beter willen communiceren met hun ex of in een conflict zijn beland met hun ex. Met name de situatie van een jonge moeder in een conflictscheiding met twee jonge kinderen heeft me diep geraakt.

Ze vertelde dat ze drie maanden geleden mijn Ebook ‘Het geheim van succesvol scheiden’ had gedownload en gelezen. Ook las ze iedere keer trouw mijn nieuwe blog en paste de tips toe. Ze haalde belangrijke informatie uit mijn boek en blogs, maar merkte dat het conflict met haar ex partner steeds verder escaleerde. Ze voelde een enorme drang om mij te bellen of mailen, maar deed dat lange tijd niet. Ze twijfelde heel erg om mijn hulp te in te schakelen. Ik herken dat ook van andere klanten. Wellicht herken jij het ook!

Er zijn 3 grote twijfels die je tegen kunnen houden om hulp te zoeken.

1. Je blijft hopen dat de situatie vanzelf zal verbeteren, dat je ex partner wel bijtrekt of accepteert dat het erbij hoort.

Deze twijfel hoor ik vaak terug bij mijn klanten en herken ik zelf ook. Tijdens of net na de scheiding blijf je hopen dat de ander zich ‘normaal’ gaat gedragen of dat de mediator er wel voor zal zorgen dat je ex partner bijtrekt. Soms accepteer je dat dit conflict of deze strijd onderdeel is van een scheiding, het hoort erbij! Het slechte nieuws is dat de situatie bijna nooit vanzelf beter wordt.  Vaak verslechtert het contact  in de loop der tijd alleen maar waardoor je kinderen de dupe worden van de negatieve omgang van hun ouders.

Je ex gaat  meestal niet vanzelf ‘normaal’ doen en lijkt zich juist steeds onredelijker op te stellen. Ook de mediator heeft maar beperkte invloed op de omgang tussen jullie twee en acceptatie zorgt er helaas niet voor dat de situatie verbetert. Bovendien lopen jullie de kans dat deze manier van met elkaar omgaan de norm wordt voor de toekomst. Dit is zeker niet wat jij jouw kinderen gunt.Vraag jezelf dus af hoe het voor je zou zijn als deze situatie over vijf jaar nog steeds hetzelfde zou zijn, als het eerder slechter dan beter zou worden? Is deze gedachte pijnlijk of zelfs ondraaglijk, dan is dat een sterke aanwijzing dat het tijd wordt om deze twijfel aan te pakken.

2. Je denkt dat je de enige bent die het niet lukt om op de juiste manier te scheiden en schaamt je voor je eigen onvermogen.

Deze twijfel speelde heel erg bij de jonge moeder. Als thuisblijvende moeder is ze gewend om kleine en grote problemen op te lossen en in grote mate de koers van het gezin te bepalen. Dat het haar nu niet lukt om op de juiste manier om te gaan met haar expartner en haar kinderen de juiste begeleiding te geven, bezorgde haar een groot gevoel van schaamte. Tijdens ons eerste gesprek was ze dan ook enorm opgelucht toen ze hoorde dat ze niet de enige is die hier mee worstelt en dat de schaamte over je eigen onvermogen je als het ware kan verlammen om hulp te zoeken.

Niemand heeft je ooit geleerd hoe je op de juiste manier moet scheiden. Je bent verzeild geraakt in een complex emotioneel proces met als bijnaam The Rollercoaster. Jij moet je staande zien te houden en jezelf en je kinderen zo goed mogelijk er doorheen loodsen. Gelukkig kon ik  haar geruststellen en haar schaamte wegnemen waardoor ze volmondig wilde kiezen voor een VIpdag en 3 maandentraject.

6b6ed064f9

3. Je bent al zoveel geld kwijt aan de scheiding, je financiële toekomst is onzeker en je bent bang om hoge kosten te maken als je hulp zoekt voor jezelf of de kinderen.

Ook deze twijfel hoor ik vaker bij klanten. Je wilt graag hulp van een expert en beseft dat dit je veel gaat opleveren, maar het feit dat dit geld gaat kosten schrikt je af.  Ik begrijp dit volkomen. Ik heb dit dilemma ook gehad en vond het lastig om geld te investeren in het oplossen van mijn persoonlijke problemen. Toch heb ik deze twijfel inmiddels overwonnen en het heeft me zo veel opgeleverd dat ik nu alleen nog investeer in de beste, duurste en meeste gespecialiseerde coaches. Dit jaar heb ik een enorm bedrag geïnvesteerd in de beste businesscoach van Nederland om mij te helpen mijn missie te realiseren. Mijn klanten weten inmiddels de waarde van mijn dienstverlening, hun testimonials kun je vinden op deze website. Ook de jonge moeder is blij dat ze haar twijfels heeft overwonnen en heeft gekozen voor hulp zodat ze nu op de juiste manier met haar ex om kan gaan. Dit is haar testimonial:

Ik realiseer me dat ik met mijn ex in een soort dader-slachtoffer patroon ben beland en heb geleerd dat ik (door mijn eigen verantwoordelijkheid op te pakken) daar uit kan stappen. Ik heb mijn communicatiestijl herkent en weet nu hoe ik in de stijl van mijn ex kan communiceren zodat we niet in een strijd belanden. Ik zie nu in dat we ooit begonnen zijn met compromissen sluiten maar gaande weg zijn we beide meer gaan forceren/doordrukken waardoor er nu veel stress is op de relatie. Ik realiseer me dat de noodkreet en het verzet(traineren) van mijn ex om de laatste zaken van het convenant te regelen, betekenen dat hij meer tijd nodig heeft. Ik realiseer me dat ik al verder in het scheidingsproces zit dan mijn ex en dat ik hem meer tijd moet geven het te verwerken en te wennen aan zijn nieuwe leven.”

Mijn belangrijkste les/inzicht van vandaag is:
Ik voel me zo bevrijd en opgelucht dat ik zelf uit de situatie stappen, mijn eigen aandeel kan zien en dat van mijn ex, maar vooral wat ik zelf nog kan doen om het op te lossen. Het is het geld meer dan waard geweest!

Overweeg jij ook weleens om hulp te zoeken bij je scheiding, maar laat jij je tegenhouden door allerlei twijfels?

Ik begrijp dat volkomen! Andere klanten hebben hier ook mee geworsteld, maar zijn heel blij dat ze deze twijfel hebben overwonnen. Door te investeren in een Vipcoachdag kunnen ze nu beter omgaan met hun ex, zonder strijd of conflict. Hun kinderen profiteren hiervan.

Dit gun ik jou  en je kinderen ook. Ik hoor graag welke twijfels jou tegenhouden om hulp te zoeken en hoe je daarmee om gaat. Geef je op voor de GRATIS doorbraaksessie en ontvang gratis;  7 tips om uit de strijd te blijven met je ex..   {a1030ar7901}

 

 

Inhoudsopgave

Nieuwste artikelen